,
Play

Byg videre på din karriere med EUX Business - den erhvervsfaglige studentereksamen, hvor du lynhurtigt uddanner dig til et arbejdsmarked, der har brug for dig.

Med EUX Business får du to uddannelser i én, uden at det tager den dobbelte tid. Du får et stærkt karriere-fundament til at komme direkte i job og arbejde med kontor, handel og salg – samtidig får du kompetencer til videre uddannelse.

Vil du et skridt foran og hurtigt i mål?

Vil du et skridt foran og hurtigt i mål?

EUX Business er kendt som den erhvervsfaglige studentereksamen, og er skabt til en fremtid med brug for flere uddannede til erhvervslivet. Ved at kombinere en erhvervsuddannelse inden for kontor, handel og salg med en studentereksamen, giver EUX Business et stærkt karrierefundament til at komme direkte i job – samtidig med at uddannelsen holder døren åben til videregående uddannelse, på samme måde som andre studentereksamener.

Samtidig uddanner du dig til et arbejdsmarked, der har brug for dig. Danmark mangler i stigende grad faglærte med ambitioner, og derfor står du stærkt med et eksamensbevis fra EUX Business.

Kender du endnu ikke til uddannelsen? I modellen herunder får du et overblik over dens opbygning. Klik på de enkelte elementer for at læse mere.

Voksne med ambitioner

Voksne med ambitioner

Uanset hvilken vej du drømmer om, så kommer du et skridt foran med EUX Business. Uddannelsen giver dig bevis på, at du har haft fag på højt gymnasialt niveau, og samtidig kommer du i direkte kontakt med erhvervslivet allerede mens du går i skole.

Men som voksen gør du dig måske nogle andre tanker om uddannelse end de, der kommer direkte fra folkeskolen.

Herunder kan du få du svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvis du vil vide mere om dine specifikke muligheder, kan du kontakte studievejledningen på den skole, hvor du ønsker optag på EUX Business.

Spørgsmål og svar
Hvilke fag får jeg på uddannelsen?

På uddannelsens første to år får du fag som dansk, engelsk, matematik, samfundsfag, IT, afsætning, erhvervsøkonomi og organisation. Derudover kan du vælge en række valgfag der afhænger af, hvilken studieretning og skole, du vælger.

Hvilket niveau får jeg mine fag på?

På grundforløb 1 og 2 vil du primært have fag på C-niveau. På det studieforberedende år vil du have fag på B- og A-niveau samt valgfag.

Hvad er optagelseskravene?

På EUX Business skal du have et gennemsnit på mindst 02 i dansk og skriftlig matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse. Er du over 25 år, vil du automatisk blive indkaldt til en realkompetencevurdering, som vurderer dine kompetencer fra tidligere uddannelser, kurser og erhvervserfaring.

Hvad med økonomien?

På EUX Business får du SU under din skoletid. Når du starter i en elevplads, får du tilsvarende elevløn.

Hvilke muligheder er der for merit?

Har du tidligere uddannelse, kurser og erhvervserfaring? Så har du mulighed for at få merit på EUX Business uddannelsen. Kontakt studievejlederen på den skole du ønsker optag på, for at finde ud af, hvad dine muligheder for merit er.

Hvor hurtigt kommer jeg i mål?

Efter max. 2 år på skolebænken vil du starte som elev i en virksomhed, og efter max. 4 år vil du stå med et svendebrev og en studenterhue i hånden. Det er individuelt, hvor lang tid uddannelsen tager for dig, alt efter, hvilken uddannelses- og erhvervserfaring du har i forvejen.

Hvad kan jeg bruge uddannelsen til?

Med en EUX Business kan du få job inden for salg og markedsføring, butik/detail, business to business, indkøb og logistik, revision, spedition, kontor og administration, advokat- eller lægesekretær, e-business/e-commerce, eventkoordinering, iværksætteri og økonomi. Du kan også vælge at søge ind på en videregående uddannelse.

Hvorfor kombinere en erhvervsuddannelse med en studentereksamen?

Fordi Danmark har brug for faglærte med ambitioner. Og fordi det altid er smart at holde sine muligheder åbne, hvis man får brug for at sadle om senere i livet. Med EUX Business sikrer du dig på begge fronter.

Hvordan finder jeg en elevplads?

På alle arbejdspladser der beskæftiger sig med områder som handel, salg eller innovation kan du søge om en elevplads. Det er dit ansvar at finde den elevplads, som du drømmer om, men på skolen kan du få gode råd og vejledning til, hvordan du finder relevante virksomheder og søger om en elevplads.

Er EUX Business noget for mig?

Hvis du interesserer dig for bl.a. kontor, handel, innovation og ledelse, og gerne vil hurtigt i mål, er EUX Business måske noget for dig. Uddannelsen kombinerer en studentereksamen med en erhvervsfaglig uddannelse inden for det område, du interesserer dig mest for. Du kommer hurtigt i mål med både erhvervserfaring og studenterhue.

Stå stærkt med EUX Business

Stå stærkt med EUX Business

EUX Business er et godt valg for dig, som gerne vil stå stærkt igennem hele livet.

Med en elevplads kickstarter du din karriere, fordi du kommer direkte ud i erhvervslivet og sætter dit præg på handel, kontor og salg.

Men du har også frihed til at vælge om senere i livet. Med fag på højt gymnasialt niveau har du mulighed for at læse en videregående uddannelse eller skifte retning senere i din karriere.

1. år grundforløb

Dansk C
Samfundsfag C
Engelsk C
Erhvervsøkonomi C
Organisation C
Matematik C
IT C
Afsætning C

2. år studieforløb

Dansk A
Engelsk B
IT B
Valgfag C + B*
*FX Innovation, Virksomhedsøkonomi B, Matematik B, Afsætning B
Hør hvordan eleverne oplever at stå stærkere med EUX Business.
https://eux.dk/wp-content/uploads/2016/09/Tobias.png
Play
https://eux.dk/wp-content/uploads/2016/09/vlcsnap-2016-09-20-12h35m56s412.png
Play
1 / 2

Aalborg Handelsskole

U/NORD Frederikssund

U/NORD Hillerød

U/NORD Lyngby

SCU Skanderborg

SCU Odder

IBC Kolding

IBC Fredericia

IBC Aabenraa

U/NORD Helsingør

NEXT Ballerup Business

Hvordan kommer jeg ind?

Hvordan kommer jeg ind?

www.optagelse.dk kan du søge om optagelse på EUX Business, og ansøgningsfristen er d. 1. marts 2019. For at blive optaget på EUX Business skal du have mindst 02 i fagene dansk og matematik ved din afgangsprøve i folkeskolens 9. eller 10. klasse.

Hvis du er i tvivl om du kan søge ind, kan du kontakte din nærmeste handelsskole, og høre mere. Du kan også tage til Åbent Hus eller deltage i et brobygningsforløb på en af landets handelsskoler, hvor du kan opleve EUX Business tæt på og få svar på dine spørgsmål.

Søg om optagelse på EUX Business

www.optagelse.dk kan du søge om optagelse på den handelsskole, som er tættest på dig.

Søg om optagelse her

Er du forælder?

Læs mere

Er du under 18 år?

Læs mere