,
Play

Kære forælder - få overblik over det smarte ved at kombinere en studentereksamen med en erhvervsuddannelse, for en fleksibel fremtid.

EUX Business giver unge et stærkt karriere-fundament til at komme direkte i job og arbejde med kontor, handel og salg. Samtidig får de kompetencer til videre uddannelse, fordi EUX Business er en erhvervsfaglig studentereksamen.

Er du klar til at vejlede om uddannelse og fremtid?

Er du klar til at vejlede om uddannelse og fremtid?

EUX Business er en ungdomsuddannelse på landets handelsskoler, der dygtiggør unge til en karriere i erhvervslivet eller til at tage en videregående uddannelse på eksempelvis erhvervsakademiet eller professionshøjskolen.

Unge står over for mange valg når de i dag skal vælge den ungdomsuddannelse, der passer til dem. Mange ved endnu ikke, hvor de drømmer om at ende, og derfor kan det være ekstra vanskeligt at træffe vigtige beslutninger tidligt i livet. EUX Business er et oplagt valg for unge, der ønsker mulighed for at få en erhvervsfaglig uddannelse uden at lukke døren for muligheden for senere at læse videre.

Forældres vejledende rolle er i dag vigtigere end nogensinde før, da den enkelte elev i folkeskolen har mindre individuel vejledningstid end tidligere. På denne side kan du som forælder blive klogere på, om EUX Business er en relevant ungdomsuddannelse at overveje.

Herunder får du et overblik over uddannelsens opbygning. Klik på de enkelte elementer for at læse mere.

Hvem er EUX Business relevant for?

Hvem er EUX Business relevant for?

EUX Business er kendt som den erhvervsfaglige studentereksamen, og er skabt til en fremtid med brug for flere uddannede til erhvervslivet. Ved at kombinere en erhvervsuddannelse inden for kontor, handel og salg med en studentereksamen, giver EUX Business et stærkt karrierefundament til at komme direkte i job – samtidig med at uddannelsen holder døren åben til videregående uddannelse, på samme måde som andre studentereksamener.

På den måde er EUX Business to uddannelser i én.

EUX Business henvender sig til unge mennesker, der trives med undervisning i tæt relation til erhvervslivet. Uddannelsen refererer til virkelige cases og giver praktiske færdigheder der kan sættes direkte på CV’et. På uddannelsen er der mulighed for at prøve sig selv af i mange forskellige retninger, mens man finder ud af, hvad man drømmer om.

EUX Business åbner flere forskellige døre

EUX Business åbner flere forskellige døre

I løbet af de to første år får den unge fag på gymnasialt niveau, og får derudover mulighed for at fordybe sig i fag, der er orienteret mod økonomi, handel og salg.

Uddannelsen er tilrettelagt med afsæt i efterspørgslen på faglærte i erhvervslivet, og fagene bliver undervist med udgangspunkt i, at teorien hurtigt kan bringes i anvendelse. Med den praksisnære hverdag bliver den unge forberedt på at komme ud som elev i en virksomhed. Elevpladsen varer de efterfølgende to år, hvorefter den unge har opnået en erhvervsfaglig uddannelse inden for det felt, der arbejdes med. EUX Business giver dermed mulighed for lynhurtigt at kickstarte sin karriere i erhvervslivet – eller at læse videre efter endt uddannelse.

Et eksamensbevis fra EUX Business giver adgang til en lang række karrieremuligheder inden for eksempelvis:

  • Salg og markedsføring
  • Butik / detail
  • Business to business
  • Indkøb og logistik
  • Revision
  • Spedition
  • Kontor og administration
  • Advokat- eller lægesekretær
  • Iværksætteri

Med EUX Business er fremtiden åben.

Sammenlign ungdomsuddannelser på tværs

Er du nysgerrig på, hvordan EUX Business adskiller sig fra de andre studentereksamener, HHX, STX, HTX og HF?

Klik her for at sammenligne ungdomsuddannelserne på tværs af fag, opbygning og muligheder.

Sammenlign her

5 spørgsmål

En samtaleguide til en snak om ungdomsuddannelse og fremtid mellem forældre og teenager.

Følgende 5 spørgsmål lægger op til en snak om uddannelse og fremtid med lige netop din teenager i fokus
– samtidig gør de jer klogere på, om EUX Business kunne være en relevant ungdomsuddannelse at overveje.
Hvert kort indeholder ét spørgsmål. De første fire kort omhandler fremtid og uddannelse generelt,
mens det femte og sidste kort er et valgfrit tillæg til jer, der ønsker mere info om EUX Business.

Hvordan kommer man ind på uddannelsen?

Hvordan kommer man ind på uddannelsen?

Den unge skal have mindst 02 i fagene dansk og matematik, svarende til folkeskolens 9. eller 10. klasse for at søge ind på EUX Business.

Ansøgningsfristen for EUX Business er d. 1. marts 2019, og du kan hjælpe din teenager med at søge om optagelse på www.optagelse.dk.

I kan også deltage i et Åbent Hus-arrangement på en handelsskole tæt på jer.

Hvad siger eleverne selv?
https://eux.dk/wp-content/uploads/2016/09/Tobias.png
Play
https://eux.dk/wp-content/uploads/2016/09/Louise2.png
Play
https://eux.dk/wp-content/uploads/2016/09/Sabine-Natasja4.png
Play
1 / 3

Aalborg Handelsskole

U/NORD Frederikssund

U/NORD Hillerød

U/NORD Lyngby

SCU Skanderborg

SCU Odder

IBC Kolding

IBC Fredericia

IBC Aabenraa

U/NORD Helsingør

NEXT Ballerup Business

Kære forælder - vidste du at...

Få svar på dine spørgsmål.

EUX Business er en erhvervsfaglig studentereksamen

Vidste du, at EUX Business er en erhvervsfaglig studentereksamen der kombinerer en studentereksamen med en erhvervsuddannelse?

EUX Business imødekommer efterspørgslen fra erhvervslivet

Vidste du, at Danmark i 2015 kommer til at mangle tusindvis af faglærte med ambitioner? Med EUX Business uddanner unge mennesker sig et arbejdsmarked, der har brug for dem.

EUX Business giver fleksible muligheder undervejs i uddannelsen

Vidste du, at EUX Business i udgangspunktet varer fire år – to års skole og to års elevplads – men at de unge allerede efter to år kan vælge at læse videre på erhvervsakademier eller professionshøjskoler?

EUX Business åbner flere døre

Vidste du, at EUX Business giver direkte adgang til erhvervslivet, og samtidig giver mulighed for at læse en videregående uddannelse?

EUX Business skaber personlig udvikling undervejs

Vidste du, at EUX Business giver din unge fleksible fremtidsmuligheder, fordi uddannelsen giver føling med erhvervslivet samtidig med, at der er plads til udvikling, ambitioner og drømme?

Er du under 18 år?

Læs mere

Er du over 18 år?

Læs mere